Våra katter

Här kommer ett inlägg av lite privatare karaktär. 
 
Jag tänkte att det kanske är kul för er att få veta lite mer om mig och hur mitt liv ser ut. Och mina katter är en mycket stor del av mitt liv. Jag och min sambo är allergiska mot katter, men jag ville väldigt gärna ha en katt, då jag haft katt tidigare. Så jag började söka runt på internet efter katter som är "allergivänliga" och hittade då den perfekta rasen för oss. Sibirisk katt. En underbar kattras, sociala, familjevänliga, hundlika, lättlärda och fina.
 
Ett halvår senare började jag söka efter en kattunge, och hittade tillslut Ozzy (på bilden högst upp till höger). Jag visade annonsen för min sambo och efter lite övertalning var det bestämt, vi skulle köpa katt! Ozzy är min bebis, min älskling. Vi fick direkt en väldigt stark relation. Han är väldigt gosig och en riktig "mamasboy". Han har dock ingen större kärleksrelation till min sambo, haha. 
 
Ett år senare började vi känna att Ozzy var lite ensam och stundvis uttråkad, så vi började leta efter ytterligare en sibirisk katt, och hittade då Zipper. Vår minsting och den mer sociala av våra två katter. Han är mer hundlik i sättet, och pussar på oss hela tiden. Så söt. Nu har vi haft Ozzy i ca 1 och 1/2 år och Zipper ca 1/2 år. Och dom kommer överrens som om de alltid varit tillsammans. Nu är dem bröder och våra bebisar. ♥
 
Känner ni till den här kattrasen? Jag tror att det är den snabbast ökande rasen i Sverige just nu. Den tredje vanligaste och säkert snart den vanligast kattrasen, då den är så pass allergivänlig att många allergiker (dock inte alla) kan leva med dem utan att få allergiska reaktioner. 
 
Jag är så lycklig över att vi kan leva med våra ulltussar utan att känna av vår allergi. Har ni frågor eller funderingar över rasen så får ni mer än gärna lämna en kommentar.
 
Personligt | |
Upp